Een ochtend uit het leven van… een scholier!

Lisa: Ik slaap op zolder, als mijn wekker gaat druk ik hem zo snel mogelijk uit en hoop ik dat mijn irritante moeder niet naar boven komt om me wakker te maken. 2 minuten later komt mijn moeder de trap op en gooit mijn deken van mij af. Zo word ik gedwongen om uit bed te gaan.

Sanne: Als mijn wekker gaat blijf ik nog een paar minuten in mijn bed liggen. Als het tijd is om eruit te gaan, klim ik uit mijn hoogslaper en druk m’n wekker uit.

Lisa: Nu het tijd is om me om te kleden ga ik naar de kamer naast mij met mijn kledingrekken en kijk eerst 3 minuten voordat ik wat pak. nu heb ik meerdere T-shirts in mijn hand en houd ze om en om voor mij. Ik trek de mooiste aan en ga nu door naar mijn broeken. ik zoek tussen de broeken en pak uiteindelijk de bovenste.

Sanne: Als ik mijn wekker heb uitgedrukt, loop ik naar mijn inloopkast. Ik kijk naar mijn kleding en zoek eerst mijn lekker zittende en mooie broek. Daarna zoek ik een bijpassend T-shirt uit en loop naar de badkamer toe.

Lisa: Nu ik ben aangekleed loop ik naar beneden naar de keuken. Mijn moeder heeft de tafel gedekt en de katten eten gegeven. Ik ga zitten en pak een boterham en smeer er boter op. Daarna strooi ik er wat hagelslag op. Ondertussen zit er een kat naast me op de stoel die hoopt op wat lekkers. Ik eet mijn boterham die ik net heb dubbelgevouwen en ondertussen smeer ik mijn brood voor school. Onder het eten zit mijn moeder tegenover mij en ik praat met haar. ik drink mijn beker met melk op die mijn moeder heeft klaar gezet. Daarna ga ik naar boven.

Sanne: Als ik in de badkamer ben ga ik me wassen. Als ik dat gedaan heb pak ik mijn tandenborstel en tandpasta. Ik smeer dan tandpasta op mijn tandenborstel en begin m’n tanden te poetsen. Als ik klaar ben spuug ik het uit en spoel ik m’n mond. Daarna pak ik mijn borstel en kam mijn haar. Als dat allemaal klaar is doe ik mascara op. Daarna loop ik naar beneden.

Lisa: Ik maak mijn vader wakker omdat ik dat leuk vind en ga naar de badkamer. In de badkamer pak ik mijn tandenborstel en tandpasta. Ik smeer de tandpasta op mijn tandenborstel en poets mijn tanden. Daarna spuug ik het uit en ga naar boven en doe mascara op en een beetje lippenstift. Dan borstel ik mijn haar en duw mijn haar een paar keer naar achter totdat het goed zit.

Sanne: Als ik beneden ben dek ik de tafel. Wanneer ik klaar ben pak ik mijn broodtrommel en ga aan tafel zitten. Vervolgens smeer ik mijn brood. Ondertussen komt mijn moeder beneden en praten we met elkaar. Als mijn brood voor op school gesmeerd is, pak ik een boterham voor mijn ontbijt. Ik smeer het en beleg het meestal met hagelslag. Dan eet ik het op en schenk melk in een beker wat ik vervolgens opdrink.

Lisa: Ik ga naar beneden en kijk met mijn zusje mee naar een of ander saai televisieprogramma. Zodra mijn zusje naar school is zit ik nog 20 min op mijn mobiel. Dan pak ik mijn tas die ik de avond daar voor heb klaargezet. Ik pak mijn jas en zeg doei tegen mijn vader,moeder en zusje.  Ik ga naar mijn fiets in de garage en fiets samen met Sanne naar school.

Sanne: Ik loop naar de gang en pak m’n jas en tas en zeg m’n moeder doei. Daarna loop ik naar de garage, pak mijn fiets en fiets naar Lisa toe. Dan fiets ik samen met Lisa naar school.

 

Ik hoop dat je het leuk vond gr Lisa en Sanne!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *